Samsonite Europe

Organisatie: Samsonite Europe NV
Locatie: Oudenaarde (BE)
Website: http://www.samsonite.com/

Het traditionele merk Samsonite, internationale trendsetter op gebied van hoge kwaliteitskoffers en tassen, vertrouwt op haar Belgische vestiging in Oudenaarde op de werking van essentiële oliën. Samsonite streeft niet alleen naar een aangename werkomgeving voor haar medewerkers, maar ziet in het gebruik van deze etherische oliën ook de mogelijkheid om preventief de verspreiding van de klassieke winterkwalen aan te pakken.

Bij Samsonite zegt men hierover het volgende: “We hebben mensen in huis met ervaring in aromatherapie. Het was echter belangrijk voor ons om een competente partner te vinden die niet alleen de etherische oliën, maar ook de bijhorende technologie biedt”. Samen met het bedrijf Natural Mood Makers werd vervolgens een op maat gesneden begeuringsplan ontwikkeld.

Sinds september 2013, worden bij Samsonite nu verschillende afdelingen bijna onmerkbaar geparfumeerd met 100% pure essentiële oliën en de Arotec 2 geurverstuiver. Het geurapparaat werd daarvoor geïntegreerd in het bestaande ventilatiesysteem. De PRIMAVERA geur “Clean Air” die door Samsonite wordt gebruikt, is een bestseller en kan goed worden gebruikt met de geavanceerde Arotec verstuivingstechnologie in het bedrijfsleven. Het recept bestaat onder meer uit Citroengras, Mirte uit de Andes, Nanamunt en Citroen, met een bewezen luchtreinigende en antibacteriële werking. De medewerkers ervaren de genuanceerde geur als aangenaam en prettig.

Deze positieve ervaring zorgt ervoor dat Samsonite momenteel ook begeuring in de andere bedrijfsgebouwen gaat invoeren.