< p>

Argumenten voor begeuring in ruimtes waar mensen samenkomen

Onderzoek(1) heeft aangetoond dat het verdampen van etherische olie in de lucht een bacteriedodend effect heeft. Zelfs de MRSA bacterie kan hier niet tegenop. Ziekteverzuim onder personeel neemt af doordat bacteriën in de lucht worden gedood. Ook dit blijkt uit onderzoek(2) 

Het is vaak lastig (goed) personeel te vinden. Begeuring helpt mee de personeelsleden zich prettiger te laten voelen en meer voor elkaar over te hebben. Doordat onze apparatuur uitsluitend etherische olie verspreid (dus zonder water) komt de hygiëne niet in gevaar.

De apparatuur kan als standalone worden geplaatst, eventueel mobiel, maar kan ook aangesloten worden op het airco- of luchtverversingssysteem (en zorgt ervoor dat bacteriën in dat systeem gedood worden)(3)

De ervaring leert dat men er vaak bewust voor kiest de begeuring al direct bij de ingang te plaatsen. Hiervoor zijn de volgende redenen aan te geven:

  • Werkt imagoversterkend
  • Werkt rustgevend

 


(1) De Franse wetenschapper prof. Griffon onderzocht in 1963 de reinheid van de lucht in gebouwen. Voor en na het verstuiven van verschillende etherische oliën werd de vitaliteit van de ziektekiemen bepaald. Al na 30 minuten konden er nog maar 4 van de oorspronkelijk 210 verschillende bacteriën worden aangetoond, waarbij alle schimmels en stafylokokkenculturen waren verdwenen. (Kinateder, Möhring, Poppe “Bausteine für ein positives Mikroklima”, München 1988, pag. 278)

(2) De natuurlijke aromatisering van een beursstand had een aantoonbaar positief effect op de gezondheid van het personeel dat de stand bemande. Het ziekteverzuim was dankzij de aromatisering geringer dan in andere jaren, zonder aromatisering (1997-2001).

(3) Scheikundig ingenieur Marie-Cécile Pibiri heeft aan de ETH Lausanne onderzoek gedaan naar de werking van etherische oliën in ventilatie- en aircosystemen. Ook de meest hardnekkige kiemen, zoals Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa, die zeer ernstige infecties kunnen veroorzaken, werden vernietigd. (“Reinhaltung der Innenraumluft und Hygienisierung von Lüftungsanlagen mit ätherischen Ölen” in The International Journal of Aromatherapy 2006/16, pag. 149–153)