< p>

Waarom begeuring in tandartspraktijken?

Het is voor een patiënt (maar natuurlijk ook voor de tandarts zelf) prettig als deze met een rustgevende, vertrouwenwekkende geur geconfronteerd wordt bij binnenkomst in de praktijk. Zeker als er regelmatig intensieve behandelingen worden uitgevoerd is het aangenaam als er een prettige, genuanceerde geur middels de inzet van BIO etherische geurolie verspreid wordt.

Onderzoek(1) heeft aangetoond dat het verdampen van etherische olie in de lucht een bacteriedodend effect heeft. Zelfs de MRSA bacterie kan hier niet tegenop. Voor tandartsen natuurlijk een belangrijke factor.

Ziekteverzuim onder personeel neemt af doordat bacteriën in de lucht worden gedood. Ook dit blijkt uit onderzoek(2)

Nare geurtjes (van patiënten, van bepaalde behandelingen of van werkende mensen) worden op natuurlijke wijze gemaskeerd.

Het is vaak lastig (goed) personeel te vinden. Begeuring helpt mee de personeelsleden zich prettiger te laten voelen en meer voor elkaar over te hebben.

De ervaring leert dat men er vaak bewust voor kiest de begeuring al direct in de wachtkamer te plaatsen. Hiervoor zijn de volgende redenen aan te geven:

  • Werkt imagoversterkend
  • Werkt angstverminderend

 


(1) De Franse wetenschapper prof. Griffon onderzocht de reinheid van de lucht in gebouwen. Voor en na het verstuiven van verschillende etherische oliën werd de vitaliteit van de ziektekiemen bepaald. Al na 30 minuten konden er nog maar 4 van de oorspronkelijk 210 verschillende bacteriën worden aangetoond, waarbij alle schimmels en stafylokokkenculturen waren verdwenen. (Kinateder, Möhring, Poppe “Bausteine für ein positives Mikroklima”, Mü nchen 1988, pag. 278)

(2) De natuurlijke aromatisering van een beursstand had een aantoonbaar positief effect op de gezondheid van het personeel dat de stand bemande. Het ziekteverzuim was dankzij de aromatisering geringer dan in andere jaren, zonder aromatisering (1997-2001).

(3) Scheikundig ingenieur Marie-Cécile Pibiri heeft aan de ETH Lausanne onderzoek gedaan naar de werking van etherische oliën in ventilatie- en aircosystemen. Ook de meest hardnekkige kiemen, zoals Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa, die zeer ernstige infecties kunnen veroorzaken, werden vernietigd. (“Reinhaltung der Innenraumluft und Hygienisierung von Lüftungsanlagen mit ätherischen Ölen” in The International Journal of Aromatherapy 2006/16, pag. 149–153)