Onderzoek

Rozemarijn, een proefwerkmedicijn?

“Ons onderzoek gaat over de invloed van geur op het concentratievermogen van leerlingen. Door onze mindmap, die wij in het begin van 6 VWO hebben gemaakt, kregen wij interesse in geur. Er zijn de laatste tijd veel innovaties op het gebied van de beïnvloeding van menselijk gedrag door middel van geur. Nu hadden wij echter nog nooit gehoord van een toepassing daarvan op scholen. Wij vroegen ons hierdoor af of dit nuttig zou zijn” aldus Dana Peters & Marloes de Jonge

Klik hier voor het volledige onderzoek

Onderzoek naar de invloed van geur op de arbeidsproductiviteit

De productiviteit van studenten kan op vele manieren beïnvloed worden. Wij, als studenten, willen graag weten op welke manier de productiviteit positief beïnvloed kan worden. Op dit moment neemt de aandacht voor de invloed van geur sterk toe. De grote vraag van dit onderzoek is dan ook welke invloed natuurlijke etherische geuroliën op de productiviteit van studenten kan hebben.

Klik hier voor het volledige onderzoek

De invloed van geur op schoolprestaties

Over geur is nog niet veel bekend, maar uit voorgaande onderzoeken blijkt dat geur een positieve invloed heeft op cognitieve prestaties. Dit onderzoek draait om de hoofdvraag: Welke geuren verbeteren reken- en geheugenprestaties en worden leerprestaties van Franse woordkennis verbeterd door het opwekken van associaties met geur?

Klik hier voor het volledige onderzoek

Waarom begeuring in tandartspraktijken?

Het is voor een patiënt (maar natuurlijk ook voor de tandarts zelf) prettig als deze met een rustgevende, vertrouwenwekkende geur geconfronteerd wordt bij binnenkomst in de praktijk. Zeker als er regelmatig intensieve behandelingen worden uitgevoerd is het aangenaam als er een prettige, genuanceerde geur middels de inzet van BIO etherische geurolie verspreid wordt.

Lees meer

Argumenten voor begeuring in ruimtes waar mensen samenkomen

Lees meer

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten wat wij voor winkels, showrooms, kantooromgevingen en zorginstellingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

OPTIMALE GEURVERNEVELING met onze GEURVERSTUIVERS

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand). Natural Mood Makers: laat geur voor je werken!