Geuren die iets met je doen

Geurmoleculen prikkelen onze geurreceptoren. De betreffende prikkels worden doorgestuurd naar de hypothalamus (een gedeelte van de tussenhersenen) en het limbisch systeem, het gedeelte van de hersenen dat fungeert als centrum van onze emoties. Wanneer ‘de juiste geur’ in de lucht aanwezig is voelen medewerkers en klanten zich goed. Ze zijn gemotiveerder, blijven langer en doen dat met meer plezier. Ze kunnen zich beter concentreren en beter presteren. En ze voelen zich minder gestrest. Er zijn nu eenmaal geuren die iets met je doen.

Wij hebben voor onze klanten 14 stemmingsgeuren voor professioneel gebruik ontwikkeld.

Over geuren die iets met je doen

Op basis van hun werking zijn ze onderverdeeld in 4 groepen:

Activerend

verfrissend, opwekkend, motiverend

Deze geuren maken lichamelijk actief. Vaak zijn hierin sinaasappel, limoen, citroen, lemongrass, spar of limoen verwerkt. De activerende werking wordt door een grote klantengroep dagelijks ingezet. Daarnaast worden deze geuren gewaardeerd om de antibacteriële werking. Gebruikers van activerende geuren zijn bijvoorbeeld:

Vitaliserend

helder, bevrijdend, luchtzuiverend

Deze geuren beschikken over een krachtige vitaliserende werking. De geest wordt als het ware geactiveerd en voorbereid op het opnemen van nieuwe informatie. Daarnaast wordt de lucht gereinigd door de sterke bacteriedodende werking van de etherische olie. Veelgebruikte grondstoffen voor deze categorie geuren zijn lemongrass, munt, ceder, mirte uit de Andes en citroen. Deze categorie geuren wordt vaak ingezet bij:

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten wat wij voor winkels, showrooms, kantooromgevingen en zorginstellingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Etherische olien wit | Natural MoodMakers

Etherische oliën

(niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk
en biologisch

30 jaar ervaring wit | Natural MoodMakers

Ruim 30 jaar
ervaring

Geurontwikkeling op maat wit | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling
op maat

High-end apparatuur wit | Natural MoodMakers

High-end
apparatuur

Installatie en onderhoud wit | Natural MoodMakers

Advies, installatie
en onderhoud

Ontspannend

ontspannend, kalmerend, harmoniserend

Bepaalde geuren kunnen mensen tot rust brengen en een behaaglijk en vertrouwd gevoel geven. Onderlinge irritaties worden minder, elkaar helpen ligt meer voor de hand. Grondstoffen die hier ingezet worden zijn mandarijn, lavendel, honing, reuzenzilverspar en kaneelschors. We zien geuren uit deze categorie vaak bij:

  • Dokters- en tandartspraktijken
  • Ouderenzorg
  • Sauna’s, relaxruimten
  • Ziekenhuizen (Spoedeisende hulp)

Consumptiegeuren

zetten aan tot consumptie

Geconfronteerd worden met de heerlijke geur van koffie doet direct verlangen naar een kop koffie. De geur van zeewier doet besluiten vanavond eens vis op het menu te zetten. Geuren bepalen vaak ons aankoopgedrag. Natural Mood Makers is van dienst met het leveren van de juiste geuren om de consumptie te bevorderen. Bedrijven die middels geur hun omzetresultaten zien stijgen:

  • Detailhandel
  • Horecagelegenheden
  • Brouwerijen
  • Koffiebranderijen

Waarom Natural Mood Makers?

Happy customer

Klanten voelen zich prettiger en meer op hun gemak.

Verblijfsduur

Klanten blijven langer en staan open voor advies.

Hogere omzet

Geur overtuigt en zet eerder en gemakkelijker aan tot aanschaf.

Personeel

Natuurlijke geuren zijn prettig voor het personeel.

Ervaringen van klanten

2022-07-06T08:52:21+02:00

Geur is heel bepalend

In een woonvoorziening voor zorg is geur heel bepalend “Een goede eerste indruk kun je maar één keer geven” In het lommerrijke Baarn heet woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan bewoners, bezoekers en verwanten een [...]

2022-05-20T12:26:05+02:00

Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen Museum Willet-Holthuysen, een 17e eeuws pand met een 19e eeuws interieur is onderdeel van het Amsterdam Museum. Samen bezitten ze een collectie van zo’n 100.000 voorwerpen. Niet alle ruimtes van het museum Willet-Holthuysen kunnen [...]

2022-05-20T12:30:04+02:00

Girls & Boys Kidsfashion

Girls & Boys Kidsfashion Voor een schitterende winkel in kids en teens fashion in hartje Alkmaar ontwikkelde Natural Mood Makers een unieke corporate scent. Wat motiveerde de eigenaar? Raymond Goossens van [...]

OPTIMALE GEURVERNEVELING met onze GEURVERSTUIVERS

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand). Natural Mood Makers: laat geur voor je werken!