Het ontstaan van Natural Mood Makers

In 2012 is Natural Mood Makers opgericht door Arthur Stuivenberg. Hij heeft zijn sporen verdiend van 1990 tot 2010 in de koffie industrie. Hierna besloot hij Natural Mood Makers op te richten. Vanuit het Utrechtse Baarn bedient het bedrijf de gehele Benelux.

“Sinds langere tijd was ik actief in de koffie industrie op het gebied van professionele apparatuur en de koffie zelf. Dat heeft me altijd bijzonder veel plezier gegeven. Koffie geeft ons namelijk steeds een klein geluksmomentje. Dat komt door het aroma en de heerlijke geur van vers gezette koffie”.

Over die laatste zin ging Arthur begin 2010 eens nadenken. Het viel hem op dat mensen enorm sterk reageren op geur. Positief of negatief, de reactie is altijd expliciet. Dat wekte zijn interesse. Hierdoor besloot hij een opleiding Aromatherapie te volgen in Duitsland. Evenals opleidingen in Nederland en België. Ook verdiepte hij zich in de beschikbare literatuur over geur.

“Al snel werd mij duidelijk dat er een wereld van verschil is tussen synthetische geuren en natuurlijke geuren. Hierdoor ontstond mijn duidelijke voorkeur voor natuurlijke geuren, die ook wel etherische geuroliën of essentiële oliën genoemd worden. Ik leerde dat natuurlijke geuren écht voor mensen kunnen werken. Gewoon thuis. In je eigen vertrouwde omgeving. Maar de techniek is inmiddels ook zover doorontwikkeld dat je natuurlijke geur professioneel kunt toepassen. Dat laatste sprak mij heel erg aan.

Na een tijdje werd mijn interesse in het vak opgemerkt door de toenmalige directie van Primavera Life. Dit Duitse bedrijf met een jaaromzet van € 20 miljoen in voornamelijk etherische geurolie producten had op dat moment twee uitdagingen:

  1. Hoe kunnen we grotere ruimten middels extreem fijne verneveling van etherische geurolie van geur voorzien?
  2. Hoe kunnen we ons door aromatherapeuten (mede) ontwikkelde concept zo snel mogelijk wereldwijd uitrollen?

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor je winkel, showroom, kantooromgeving of zorginstelling kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Etherische olien wit | Natural MoodMakers

Etherische oliën

(niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk
en biologisch

30 jaar ervaring wit | Natural MoodMakers

Ruim 30 jaar
ervaring

Geurontwikkeling op maat wit | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling
op maat

High-end apparatuur wit | Natural MoodMakers

High-end
apparatuur

Installatie en onderhoud wit | Natural MoodMakers

Advies, installatie
en onderhoud

Rozen | Natural Mood Makers

Voor deze extreem fijne verneveling werd een professionele serie geurverstuivingsmachines met de naam AROTEC ontwikkeld. Voor uitrol in de Benelux belden ze mij vervolgens. Daarmee begon een erg prettige samenwerking die tot op de dag van vandaag steeds weer tot mooie resultaten leidt.

Daarbij kwam de technische ervaring, die ik met professionele apparatuur al eerder had opgedaan, natuurlijk erg goed van pas.”

Pas na enkele jaren ‘leverancier voor iedereen’ geweest te zijn werd bij Natural Mood Makers een duidelijke focus aangebracht. De doelgroepen die actief door Natural Mood Makers bediend worden zijn: zorginstellingen, kantoormarkt, retail en facilities.

Natural Mood Makers is expert

Natural Mood Makers is expert op het gebied van de professionele inzet van natuurlijke geur en draagt dat ook uit. Wij creëren de juiste sfeer, die mensen in winkels, showrooms en werkruimtes positief beïnvloeden. Ook creëren wij door de bijzondere eigenschappen van natuurlijke geuren een verbeterde luchtkwaliteit, waardoor mensen minder vaak ziek zijn en tevens productiever kunnen werken.

Hoe doen we dit?

Wij beschikken over de innovatie tools om aan de (marketing) wensen van de klant tegemoet te komen. Dat uit zich in kennis en ervaring op het gebied van de invloed van geur op mensen, effectieve verstuivingsapparatuur en hoe geur zich in ruimtes gedraagt.

Ervaringen van klanten

2022-07-06T08:52:21+02:00

Geur is heel bepalend

In een woonvoorziening voor zorg is geur heel bepalend “Een goede eerste indruk kun je maar één keer geven” In het lommerrijke Baarn heet woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan bewoners, bezoekers en verwanten een [...]

2022-05-20T12:26:05+02:00

Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen Museum Willet-Holthuysen, een 17e eeuws pand met een 19e eeuws interieur is onderdeel van het Amsterdam Museum. Samen bezitten ze een collectie van zo’n 100.000 voorwerpen. Niet alle ruimtes van het museum Willet-Holthuysen kunnen [...]

2022-05-20T12:30:04+02:00

Girls & Boys Kidsfashion

Girls & Boys Kidsfashion Voor een schitterende winkel in kids en teens fashion in hartje Alkmaar ontwikkelde Natural Mood Makers een unieke corporate scent. Wat motiveerde de eigenaar? Raymond Goossens van [...]

OPTIMALE GEURVERNEVELING met onze GEURVERSTUIVERS

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand). Natural Mood Makers: laat geur voor je werken!