< p>

Gezondheidszorg

Dat zuivere etherische oliën een therapeutische werking hebben, is in de wetenschap vaak genoeg aangetoond. Aromatherapie behoort in veel klinieken en praktijken tot het vaste aanbod aan alternatieve geneesmethoden. Een daarbij passende natuurlijke aromatisering kan het betreffende behandelingsconcept positief beinvloeden.

Zo vermindert een natuurlijke aromatisering met naaldhout bijvoorbeeld het besmettingsgevaar in een griepperiode. Lavendel en sinaasappel hebben van nature een positieve invloed op de stemming. Vooral bij angstpatiënten kunnen deze geuren ervoor zorgen dat zij de behandelingen duidelijk ontspannener ondergaan waardoor deze voor alle betrokkenen minder stress opleveren.

Geurervaringen worden door de hersenen namelijk direct vastgelegd in het limbisch systeem. Wanneer een patiënt al bij de receptie een zonnig-vrolijke citrusgeur tegemoetkomt, roept dat onmiddellijk herinneringen op aan een prettige omgeving. In tijden waarin het zorgstelsel aan grote veranderingen onderhevig is, verdient het aanbeveling ook geurmarketingaspecten in het organisatieconcept op te nemen om zich daarmee effectief te onderscheiden van de concurrentie: met een lichte, natuurlijke aromatisering kan er zonder al te hoge kosten een blijvend concurrentievoordeel worden gerealiseerd. Patiënten beleven de stemmingmakers uit de natuur... en komen graag terug!

Stressverminderende werking

Dr. Gabriele Marwinski maakt in haar tandartsenpraktijk in Bochum (D) gebruik van de werking van etherische oliën. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van zogenaamde "pijnpatiënten" en vertrouwt op het stressverminderende effect van lavendel- en sinaasappelgeur. Dit effect heeft Gabriele Marwinski in haar proefschrift, dat zij over het onderwerp schreef, duidelijk aangetoond. In een tandheelkundige vakpublicatie die van haar hand verscheen is het concept van haar praktijk uitvoerig beschreven.

Bestrijding MRSA-bacterie

De etherische olie die Natural Mood Makers levert, heeft een sterk bacteriedodend effect. Dit is door onderzoekbewezen. Zelfs de gevreesde MRSA-bacterie is hier niet tegen opgewassen. Ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen rekenen op een goed onderbouwd advies op het gebied van bestijding van bacteriën.