Geur in een woon- en zorgvoorziening is heel bepalend

“Je kunt maar één keer een goede eerste indruk geven”

Woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan in het lommerrijke Baarn heet bewoners, bezoekers en verwanten een warm welkom, mede dankzij de natuurlijke geuren van Natural Mood Makers. “Het is een manier om ons te onderscheiden. Mensen die hier voor het eerst komen, merken de prettige geur gelijk op.”

Kleinschalig wonen en luxe wooncomfort

Ruim 50 bewoners telt Woon- en zorgvoorziening Bloemendael. “De bewoners wonen verspreid over appartementen in het hoofdgebouw en zeven aanleunwoningen in de hiernaast gelegen villa”, legt Herald van Ieperen uit. Herald is directeur van deze kleinschalige woon- en zorgvoorziening, fraai gesitueerd in het groen - pal tegenover de Wilhelminavijver en dichtbij het gezellige centrum van Baarn. “Wij onderscheiden ons van andere woon- en zorgvoorzieningen door luxe wooncomfort te bieden, al dan niet in combinatie met verzorging, verpleging of revalidatie. Wij voldoen dan ook in geen enkel opzicht aan het doorsnee beeld dat mensen doorgaans van een zorgcentrum hebben.”

Spruitjesgeur

Het doorsnee beeld van een zorgcentrum? Daarmee doelt Herald onder meer op de indringende, ongewenste geuren die onlosmakelijk verbonden zijn aan een woonvoorziening voor ouderen: de geur van spruitjes, incontinentiemateriaal en desinfectiemiddelen. “Mensen die hier voor het eerst komen, bijvoorbeeld om zich te oriënteren op woonruimte voor hun vader of moeder, refereren daar meestal onmiddellijk aan. ‘Ha gelukkig, het ruikt hier tenminste aangenaam’, is vaak het eerste dat ze opmerken. Daar zijn wij heel blij mee, want je hebt maar één keer de kans om een goede eerste indruk te maken. Wij doen dat door bij onze entree een natuurlijke geurmelange te verstuiven met bergamot, den, mandarijn, mirre, scharlei en sinaasappel. Dat werkt uitstekend.”

Geurverstuivers bij de entree

Natural Mood Makers plaatste twee jaar geleden een geurverstuiver bij de entree en zorgt voor het periodieke onderhoud. Zo hebben Herald en zijn medewerkers er geen omkijken naar. “Het mooie is dat de geur vanuit de entree als vanzelf naar de centrale hal wordt meegenomen. En eerlijk is eerlijk: als er bij ons in de keuken vis wordt klaargemaakt, dan ruik je dat meer dan je lief is. Maar dan zetten we de verstuiver op vol vermogen en zijn wij binnen mum van tijd verlost van ongewenste geurtjes.”

Geurmarketing en jouw zorgvoorziening

Wil jij ook weten wat het effect is van natuurlijke geuren in een woon- of zorgvoorziening? Vraag dan een gratis proefplaatsing aan. Of download hier het whitepaper voor de zorg dat wij voor je hebben samengesteld.

Foto: Woon- en zorgvoorziening Bloemendael.

Waarom Natural Mood Makers?

  •  100% natuurlijk én biologisch
  •  Gezond: etherische oliën (niét synthetisch)
  •  High-end verstuivingsapparatuur
  •  30 jaar ervaring in apparatuur
  •  Geurontwikkeling op maat
  •  Advies, installatie & onderhoud

Natural Mood Makers

T: +31-(0)85-8771571
E: info@naturalmoodmakers.nl

Facebook Natural Mood Makers Linkedin Googleplus Natural Mood Makers Youtube Natural Mood Makers